Aside

Beste autobestuurders, …

Het is u misschien niet bekend dat u 2 rijvakken heeft op een autosnelweg. Dus als u een resem wagens van een oprit ziet naderen, mag u gerust naar het andere rijvak uitwijken. Hoffelijkheid, noemde mijn rijinstructeur dat toen ik leerde rijden. Hij zei ” Mieke, uw auto is misschien wel een eiland, maar een eiland kan ook naar links drijven( of zoiets). En ’t is niet omdat ge ‘ne eikel zijt, dat ge u ook zo moet gedragen op de openbare weg” Om te zeggen, mijn rijinstructeur (in hoofdberoep trucker) was een vat vol wijsheid.
Bovendien kan het ook geen kwaad, beste autobestuurder, in dit geval beste Audi-meneer, om geregeld eens in uw achteruitkijkspiegel te kijken op dezelfde autosnelweg. Als u iets ziet afkomen dat veel lawaai maakt en u half blind maakt met blauwe lichten, dan kan het best wel eens handig zijn om je grote smartphone even aan de kant te leggen ( ik weet het een handsfree optie kost al bijna zoveel als pinkers) , en zelf ook op het rechterrijvak te gaan rijden. Dan zat die politiewagen niet zo te loeien naast ons brave chauffeurs op datzelfde rechterrijvak, allemaal braaf aan de kant gegaan voor dat blauw lawaai.
Last but not least, een hommage aan de chauffeur van de BMW, voor zijn vindingrijkheid, zijn oplossingsvermogen … Mijn ogen vielen bijna uit mijn hoofd. Ik heb zeker een kleine visvijver rologen opgebruikt.
Ik geef toe, dat idiote busje voor ons reed slechts 130 op het linkerrijvak en reageerde al niet op uw pinkers ( trouwens proficiat dat u die wist staan) , uw flashconcert van lichten, en uw getoeter.. Het was dus ook louter zijn fout dat u langs links, over een zeer dikke witte volle lijn, tegen de vangrail aan hem voorbijstak. Ik dacht na al die jaren op de weg, dat ik al alles had gezien. Vandaag bewees u dat er nog grotere randamoebes op de weg rijden dan ik zelf had kunnen dromen.

Bedankt voor dit avontuur alweer.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *